EWA septembra z dvema konferencama

Evropska Komisija s pobudo ‘Zelena prestolnica Evrope’ izreka priznanje in nagrajuje prizadevanja tistih evropskih mest, ki nenehno skrbijo za izboljšanje urbanih okolij ter kakovosti življenja v mestih. Za kandidaturo se lahko potegujejo mesta iz držav članic EU ali držav članic EFTA z več kot 100.000 prebivalci, ki dosegajo visoke okoljske standarde, skrbijo za trajnostni razvoj in so zgled ostalim mestom. Doslej so bili med prejemniki nagrade Stockholm (Švedska), Hamburg (Nemčija), Vitoria-Gasteiz (Španija), Nantes (Francija), Copenhagen (Danska), Bristol (Velika Britanija), Ljubljana (Slovenija) in Essen (Nemčija).

V okviru te pobude tudi Evropsko združenje za vodo EWA v sodelovanju z Royal Dutch Water Network (KNW) in nizozemskim mestom Nijmegen organizira konferenco na temo ‘Voda v pametnih mestih’, v katerem bo osrednja tema pregled ter uporaba inovativnih rešitev in pristopov k podnebnim spremembam, poplavam ter upravljanju infrastrukture v mestih. Konferenca bo potekala 20. in 21. septembra 2018 v Nijmegenu na Nizozemskem. Več informacij o prijavi na konferenco je na voljo na tej povezavi.

Madžarsko združenje za vodo HWA, ki ga vodi nekdanji predsednik EWA Károly Kovács, vabi člane EWA na evrazijsko konferenco, v okviru katere bo potekal že tretji seminar ASEM na temo upravljanja voda v urbanih okoljih. Dogodek bo potekal 13. in 14. septembra 2018 v Budimpešti na Madžarskem. Več informacij je na voljo na spletni strani EWA.

Vir: https://www.deloindom.si/energija-okolje/zelena-prestolnica-evrope-2018-nizozemski-nijmegen

Sorodne novice