Scroll Top

Ambasadorka društva

Sem Urša Kragelj, svetovna mladinska prvakinja v kajaku na divjih vodah, evropska prvakinja, zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala ter finalistka olimpijskih iger. Svojo kajakaško pot sem začela pri desetih letih na reki Soči, v čoln pa me je prvič posadil moj oče.

Voda ima posebno energijo in ko se enkrat znebiš strahu pred brzicami, te prevzame in ti zlahka ne pusti, da se od nje ločiš. Tako je ljubezen do tega športa iz počitniške zabave zrasla v profesionalno kariero in postala moja redna “služba”.

Prav zaradi te povezanosti z vodo sem kot kajakašica postala tudi ambasadorka Slovenskega društva za zaščito voda. Imamo samo en planet in bistvenega pomena je, da po letih izčrpavanja zanj nekaj tudi naredimo.

Po svojih najboljših močeh se bom potrudila deliti znanje in ozaveščati ljudi, da bi pripomogla k izboljšanju stanja slovenskih tekočih in drugih površinskih voda.

Urša Kragelj, rojena v letu 1988, je otroštvo preživela v Novi Gorici, kjer je končala tudi gimnazijo, zatem pa se je v Ljubljani vpisala še na Filozofsko fakulteto. Danes je zaposlena v športni enoti Slovenske vojske.