MOŽNOSTI NASTANITVE

Rimske Toplice ležijo v varnem v zavetju pod hriboma Stražnik in Kopitnik. Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov, ki nudijo zaščito pred vetrom in preveliko vročino, v sebi pa hranijo bujno vegetacijo eksotičnih rastlin z vseh kontinentov sveta.

Rimske terme so star zdraviliški kraj. Zdravilnih učinkov termalne vode so se zavedali že stari Rimljani, ki so leta 39 pr. n. št. prav na tem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo. Terme so prvič pisno omenjene v Oglejski listini leta 1486, zares pa so zaživele po letu 1840. Takrat jih je v imenu svoje žene Amalije kupil tržaški veletrgovec Gustav Adolf Uhlich, saj je zaradi blagodejnih učinkov tukajšnje termalne vode ozdravel. Po letu 1848 so Rimske terme obiskali številni ugledni gostje, kot so angleška princesa in pruska prestolonaslednica Viktorija, Napoleonova sestra, princesa Murat, cesar Ferdinand, nadvojvoda Janez in številni drugi.

Včasih so bile Rimske terme le za izbrance, danes so na voljo vsakomur, ki si želi preizkusiti njihove zdravilne učinke.

sofijin dvor slikan z vrha sosednjega hriba
Zunanjost zdrviliškega doma

Ubere preterito pro presenti ˗ Bogastvo preteklosti za izzive sedanjosti

Za udeležence simpozija so v Rimskih termah zagotovili hotelske storitve po posebnih cenah:

Hoteli:
Rimski dvor****
Sofijin dvor****
Zdraviliški dvor****
Nočitev z zajtrkom
Dvoposteljna soba 60,00 EUR na osebo na noč
Enoposteljna soba 70,00 EUR na osebo na noč
Turistična taksa 2,50 EUR na osebo na noč
Prijavnina 3,00 EUR na osebo na termin

Cena namestitve vključuje:

• nočitev z zajtrkom v hotelu 4****,
  • neomejeno kopanje v  bazenih,
  • celodnevno kopanje na dan odhoda,
  • neomejen vstop v fitnes center,
  • neomejen dostop do spletnih vsebin žično ali brezžično,
  • pitje termalne vode celoten čas bivanja,
  • prost vstop v muzej Rimskih term,
  • brezplačno parkiranje v parkirni hiši.

Hotelsko namestitev lahko rezervirate na elektronskem naslovu booking@rimske-terme.si in na telefonski številki +386 3 574 20 11. Pri rezervaciji se sklicujte na simpozij Vodni dnevi.