Medijske objave 2020

Človeštvo se je zaradi napredka družbe oddaljilo od osnovnih načel narave. Karkoli počnemo na kopnem, se odrazi v vodnih okoljih, celinskih in morskih, na površini Zemlje in pod njo. Postavili smo se nad naravo, z njo gospodarimo, upravljamo, izkoriščamo njene naravne dobrine, tudi vodne vire. Narava se nam ne ukloni, vrača z vremenskimi ujmami, organizmi, ki jih imenujemo škodljivci, boleznimi in spremenjenim podnebjem.
Ob svetovnem dnevu voda 2020, prof. dr. Mihael J. Toman, podpredsednik SDZV

22. maj I Radio 94, Dan biotske raznovrstnosti, pogovor z dr. Mihaelom J. Tomanom, SDZV, novinarka Vesna Kovač

12. maj I 24ur.com in POP TV, Vlada želi utišati varuhe okolja, novinarka Nina Šašek, STA, V.Š.

8. maj I EOL, Blejsko jezero – Monitoring razkriva, da so jezera preobremenjena s hranili – mnenje prof. dr. M.J.Toman, SDZV, novinarka Tanja Pangerl

8. maj I Zelena Slovenija EOL, Blejsko jezero – Monitoring razkriva, da so jezera preobremenjena s hranili – mnenje prof. dr. M.J.Toman, SDZV, novinarka Tanja Pangerl

23. april I 24ur.com, Vlada z novelo odprla vrata investitorjem, katerih gradbeni projekti ogrožajo okolje in naravo – omenjen SDZV, novinarka Anja Kralj

23. april I RTV SLO Odmevi, Vizjak o NVO in novi gradbeni zakon, novinarka Eva Furlan