Scroll Top

Kontrola kvalitete aktivnega blata na čistilnih napravah z uporabo mikrobioloških metod

MEDNARODNI STROKOVNI TEČAJ –   Ljubljana, 5.-7. junij 2019

Od 5. do 7. junija 2019 bo v Centru inovativnega podjetništva na Trgu republike 2 v Ljubljani potekal specializiran mednarodni strokovni tečaj na temo kontrole kvalitete aktivnega blata na čistilnih napravah z uporabo mikrobioloških metod.

Procesi z aktivnim blatom so najbolj razširjen način biološkega čiščenja odpadnih voda, saj lahko aktivno blato razgradi številna organska onesnaževala, oksidira in odstranjuje reducirane dušikove spojine ter spodbuja hitrejše odstranjevanje fosfatov iz komunalnih in industrijskih odpadnih voda, vendar pa pri tem prihaja tudi do težav, kot so poslabšanje sedimentacije, nastajanje pene ter odplavljanje specifičnih mikroorganizmov. Za njihovo prepoznavanje, odpravo ter ustrezen nadzor potrebujemo specifična znanja in praktične izkušnje s področja procesnega inženirstva in mikrobiologije.

Ključna predavatelja sta vrhunska strokovnjaka iz ZDA, prof. David Jenkins iz Univerze Berkeley v Kaliforniji ter Steven Leach iz podjetja Novozymes Biologicals, Inc.

Organizator strokovnega tečaja je podjetje BIA, pokrovitelja dogodka pa Slovensko društvo za zaščito voda in JP CČN Domžale – Kamnik. 

Dogodek je mednaroden, zato bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku, organizator pa bo poskrbel za prevajanje, da bo omogočena nemotena komunikacija.

 

Do 30. aprila lahko izkoristite popust za zgodnje prijave.

Vljudno vabljeni!

 

Letak s programom predavanj

Prijavnica (pdf)

Prijava preko spleta: https://www.sludge-events.com/

Sorodni prispevki