Scroll Top

Blejski vodni festival, 15. junij, 2017

Na Bledu je 15. in 16. junija potekal Blejski Vodni Festival, katerega vodilna tema je bila voda. Organizator želi z njim že tradicionalno povezati različne organizacije, mednarodne strokovnjake, gospodarstvenike, politike, šole, pa tudi aktiviste, filmske ustvarjalce in drugo zainteresirano javnost.

VODA JE ŽIVLJENJE, NE ZAPRAVITE JO.

Na Bledu je 15. in 16. junija potekal Blejski Vodni Festival, katerega vodilna tema je bila voda. Organizator želi z njim že tradicionalno povezati različne organizacije, mednarodne strokovnjake, gospodarstvenike, politike, izobraževalne ustanove, pa tudi aktiviste, filmske ustvarjalce in drugo zainteresirano javnost.

Cilj festivala je opozoriti na sodobne rešitve pri upravljanju voda, namenjenih dvigu kakovosti življenja ljudi in ustvarjanju novih poslovnih priložnosti. Z obiskom Bleda, ki je že sam po sebi svetovno znana turistična destinacija, je organizator tudi letos obiskovalcem festivala ponudil lepo izkušnjo z veliko novega znanja, medsebojnih povezav in rešitev.

V četrtek, 15. junija, je ob 14.30 potekala tudi okrogla miza z naslovom Kaj vse se skriva za besedo ‘voda’?, na kateri je sodeloval tudi podpredsednik Slovenskega društva za zaščito voda, prof. dr. Mihael J. Toman.

Na fotografiji prof. dr. Mihael J. Toman in igralec Rade Šerbedžija

 Fotografije (arhiv BWF) s prireditve in druge informacije najdete na www.bledwf.com. Oglejte si tudi priložnostni BWF video.

Sorodni prispevki