Izzivi in priložnosti pri oskrbi s pitno vodo

POMEMBNO OBVESTILO:

Slovensko društvo za zaščito voda in Zbornica komunalnega gospodarstva obveščata, da se za nedoločen čas prestavi delavnica upravljavcev vodovodnih sistemov z naslovom Izzivi in priložnosti pri oskrbi s pitno vodo.

Izvedba delavnice je preklicana zaradi preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom Covid-19. O novem terminu omenjene delavnice vas bomo pravočasno obvestili.

NAPOVEDNIK – 9. marca 2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da Slovensko društvo za zaščito voda (SDZV) in Zbornica komunalnega gospodarstva (ZKG) v mesecu aprilu organizirata delavnico upravljavcev vodovodnih sistemov z naslovom

IZZIVI IN PRILOŽNOSTI PRI OSKRBI S PITNO VODO

Ukrepi ob izrednih dogodkih.

Na delavnici načrtujemo kratko predstavitev ključne zakonodaje, ki opredeljuje ukrepanje upravljavcev vodovodov ob izrednih dogodkih. Uvodnemu delu delavnice bo sledila predstavitev nekaterih primerov ukrepov za ohranjanje nemotenega obratovanja vodovodnih sistemov. V nadaljevanju načrtujemo poglobljeno razpravo udeležencev v manjših skupinah.

Zaključki delavnice bodo v pomoč upravljavcem pri pripravi učinkovitih ukrepov za ohranjanje varne oskrbe s pitno vodo ob izrednih dogodkih v prihodnje.

Zainteresirani udeleženci dogodka bodo imeli tudi priložnost ogleda muzejske zbirke Gradu Kostanjevica in ogleda naprave za pripravo vode Jama, ki jo upravlja družba Kostak, d. d.

Delavnica bo potekala

v četrtek, 16. 4. 2020 od 9. do 14. ure

na lokaciji Grad Kostanjevica, Grajska cesta 45,

Kostanjevica na Krki.

Vabimo vas, da si ta termin že danes označite na svojem koledarju in se nam na delavnici zanesljivo pridružite.

Delavnica je namenjena članom SDZV in ZKG. Število udeležencev je omejeno. Kotizacije ni. O vsebini delavnice in načinu prijave vas bomo obvestili konec marca.

Napovednik.pdf

Marjetka Levstek, predsednica SDZV