Scroll Top

Geologija – veda prihodnosti – UL NTF

Na Naravoslovnotehniški fakulteti (NTF) so 8. maja 2024 obeležili odprtje razstave ob 150-letnici rojstva prof. dr. Karla Hinterlechnerja, ustanovitelja ljubljanske geološke šole in enega prvih rednih profesorjev na ljubljanski univerzi.

 

Ob tej priložnosti so pripravili razstavo v bližnji Galeriji Mitnica ter v avli NTF, zatem pa o pomenu in vlogi geologije v slovenski družbi razpravljali tudi na okrogli mizi  »Geologija – veda prihodnosti«.

 

Razpravljavci na okrogli mizi, ki jo je povezovala izr. prof. dr. Barbara Čenčur Curk, so bili: mag. Albin Križnič, ki na Inštitutu za rudarstvo, geotehnologijo in okolje (IRGO) vodi Oddelek za inženirsko geologijo in geomehaniko, dr. Vesna Zalar Serjun, raziskovalka na Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG), dr. Meta Dobnikar, ki na Geološkem zavodu Slovenije vodi Oddelek Mineralne surovine in geokemija, prof. dr. Aleksander Horvat, predstojnik Paleontološkega inštituta Ivana Rakovca ZRC SAZU, Suzana Svetličič, vodja projekta za geotehniko na DRI – upravljanje investicij, in hidrogeolog Tadej Hiti iz Urada za stanje okolja na ARSO, kjer trenutno vodi Sektor za kakovost tal.

Več o odprtju razstave in poteku okrogle mize si lahko preberete v:

Sorodni prispevki