Poletna šola DEX – izobraževanje na temo upravljanja z odpadnimi vodami

Slovensko društvo za zaščito voda vas želi opozoriti na zanimivo 5-dnevno izobraževanje na temo upravljanja z odpadnimi vodami, ki bo potekalo v sklopu poletne šole DEX med 30. junijem in 5. julijem 2019 v Rottenbachu v Avstriji. Program poteka v organizaciji nemškega strokovnega združenja za okoljske tehnologije in infrastrukturo DEX (Deutsche Expertentrat – German Experts Association for Environmental Technology and Infrastructure).

Poletna šola DEX poteka že od leta 2009 in na njej se je uspešno kalilo že več kot 200 mladih strokovnjakov za vode iz petnajstih držav. Tudi letošnji program sledi strategiji ohranjanja osnovnih predavanj iz prejšnjih let, obogatenimi z novimi zanimivimi temami. Vsi predavatelji so mednarodno priznani akademiki z dolgoletnimi znanstvenimi in praktičnimi izkušnjami, ki svoja strokovna znanja na teh izobraževanjih prenašajo tudi na nove generacije.

Vsebina predavanj bo vključevala napredna znanstvena ozadja, predstavitev najsodobnejših tehnologij ter izkustvene in praktične vidike načrtovanja in delovanja kanalizacijskih sistemov, čistilnih naprav, obdelave blata in upravljanja z energijo.

Cilj poletne šole DEX je prenos strokovnega znanja in tehnoloških izkušenj pri upravljanju odpadnih voda, ki so z znanstvenega vidika potrebne za ustrezno izvajanje evropske zakonodaje oz. vodne direktive. Multidisciplinarni pristop bo s timskim delom spodbujal povezovanje slušateljev iz različnih držav, ki se bodo vključili v izobraževanje, potekal pa bo v strokovnem jeziku vseh obravnavanih področij.

Na poletno šolo so vabljeni vsi podiplomski študentje in bodoči doktorandi, mladi strokovnjaki za področje voda, predstavniki gospodarskih javnih služb in dobavitelji opreme iz vsega sveta. Poseben poudarek DEX namenja mladim strokovnjakom iz nedavno pridruženih držav članic EU in bodočih držav pristopnic iz vzhodne Evrope.

Prijave udeležencev sprejemajo do 31. maja 2019. Izpolnjen prijavni obrazec pošljite na info@expertenrat.org. Prijavnina, ki vključuje tudi stroške namestitve, znaša 390 EUR. V ceno so vključeni dvoposteljna soba s polnim penzionom, avtobusni prevozi do prenočišča in ekskurzije. Enoposteljne sobe so na voljo z doplačilom.

Oglejte si predstavitev in letošnji program DEX.