Scroll Top

Predajo donacije društvu združili s praznovanjem svetovnega dneva voda

Predajo donacije društvu združili s praznovanjem svetovnega dneva voda

 

V Ljubljani, 21. marca 2023: Letošnji svetovni dan voda, ki nas nagovarja z geslom »Pospešimo spremembe«, je enkratna priložnost, da združimo moči in poskrbimo za bolj učinkovito varovanje vodnih virov in ohranjanje narave. Zato smo obeleževanje tega mednarodnega praznika v SDZV združili s srečanjem z našimi podporniki, družbama Reckitt in Arc, ki so v aktivnostih, ki jih izvajamo na področju ozaveščanja javnosti, prepoznali naša prizadevanja za zaščito voda, kar vključuje tudi skrb za bolj gospodarno rabo vode v gospodinjstvih.

 

Na sliki od leve proti desni: Nikša Križanac (Reckitt), Špela Gregorec (Arc), dr. Marjetka Levstek (SDZV) in Vedran Drobina (Reckitt)

 

”Odgovornost do vode in njene racionalne rabe nosimo vsi posamezniki, zato k temu nagovarjamo tudi vse naše uporabnike,” je na srečanju poudaril Vedran Drobina, ki je v družbi svojih sodelavcev in v imenu podjetij Reckitt in Arc ob tej priložnosti dr. Marjetki Levstek, predsednici Slovenskega društva za zaščito voda, predal vrednostni bon v višini 15.000 evrov, za kar se je mu je v imenu vseh članov društva tudi toplo zahvalila.

Predstavnike družb Reckitt in Arc iz Kranja smo ob priložnosti simbolne predaje donacije, ki so jo skladno s strategijo blagovne znamke FINISH namenili društvu na osnovi lanskoletne kampanje ‘Brez ročnega pomivanja in izplakovanja posode – varčujmo z vodo’,  povabili še na ogled Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik in jim podrobno predstavili delovanje in postopke čiščenja odpadne vode.

 

Skupaj z dr. Marjetko Levstek so si  v živo ogledali delovanje čistilne naprave, vse od vtoka do iztoka v reko Kamniško Bistrico, ter se podrobno seznanili z učinkovitimi tehnološkimi postopki obdelave odpadne vode, ki jo na čistilni napravi ustrezno prečiščeno vračajo nazaj v okolje.

 

(foto: Klemen Razinger)

Sorodni prispevki