Scroll Top

10 zlatih pravil ravnanja z vodo – Noč raziskovalcev 2021

Logotip noč ima svojo moč

SDZV sodeluje v projektu Noč ima svojo moč

10 zlatih pravil ravnanja z vodo, predavanje dr. Brigite Jamnik

24. 9. 2021 ob 18.00 – Knjižnica Prežihovega Voranca na Viču v Ljubljani

Slovensko društvo za zaščito voda kot tretji partner sodeluje tudi na letošnji tradicionalni Evropski noči raziskovalcev, ki se bo po vsej Evropi odvijala v petek, 24. septembra. Za en dan v letu se bodo takrat široko odprla vrata ustanov, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, pri nas pa se bo ob močnem partnerstvu različnih ustanov, organizacij in posameznikov izvajala v okviru projekta Noč ima svojo moč 2021.

Ozaveščanje javnosti, kako pomembne so raziskave in znanstveno delovanje za vse nas in za prihodnji razvoj človeštva, poteka prek najrazličnejših aktivnosti, pestro raziskovalno dogajanje pa bo v okviru te vseevropske akcije in programa Obzorje 2020 za raziskovanje in tehnološki razvoj zadnji septembrski petek potekalo tudi po vsej Sloveniji. Cilj projekta je znanost ter raziskovalke in raziskovalce približati širši javnosti, ob tem pa zlasti med mladimi spodbuditi zanimanje za raziskovalno delo.

Projekt Noč ima svojo moč, ki ga v okviru projektnega konzorcija pri nas vodi Hiša eksperimentov, bo tokrat potekal že četrtič in bo vključeval različne dogodke, od eksperimentalnih delavnic in klepetov z raziskovalci do ogledov raziskovalnih ustanov, interaktivnih demonstracij, predavanj o aktualnih temah in priložnostnih razstav. Noč ima svojo moč bo potekala skozi ves dan v 27 slovenskih mestih na 50 različnih lokacijah, po šolah, knjižnicah, na ulicah, trgih, domu starejših, muzejih, na vrtovih in seveda v raziskovalnih institucijah ter centru znanosti. Celoten program aktivnosti je na voljo na www.nocmoc.eu.

Slovensko društvo za zaščito voda bo v okviru projekta sodelovalo s predavanjem dr. Brigite Jamnik z naslovom 10 zlatih pravil ravnanja z vodo, ki ga bodo v petek, 24. 9. 2021, s pričetkom ob 18. uri gostili v viški Knjižnici Prežihovega Voranca v Ljubljani. Udeleženci bodo lahko tako preverili, ali z vodo res ravnamo odgovorno in kaj to sploh pomeni, razmišljali pa bodo tudi o tem, kako lahko ravnamo kot odgovorni uporabniki vode v svoji hiši ali stanovanju, da bo uporaba pitne vode iz javnega vodovoda res varna. Predavateljica bo odgovarjala tudi na zastavljena vprašanja, če pa bodo gostje razpoloženi tudi za eksperimentiranje, bodo z vodo naredili še kakšen preprost poskus, ki ga bodo skupaj z otroki lahko ponovili tudi doma, ali pa morda s pridobljenim znanjem presenetili svoje goste.

Vljudno vabljeni k udeležbi!

Sorodni prispevki