Scroll Top

V septembru strokovni seminar EWA na temo pridobivanja fosforja

Evropsko združenje za vodo (EWA) vabi člane SDZV k udeležbi izjemno zanimivega strokovnega seminarja o pridobivanju fosforja iz odpadne vode, ki bo v spletnem okolju potekal 21. septembra 2021.

ewa logo

 

 

 

 

V septembru strokovni seminar EWA na temo pridobivanja fosforja

Pridobivanje fosforja iz odpadne vode  – strokovni spletni seminar EWA

Evropsko združenje za vodo (EWA) vabi člane SDZV k udeležbi izjemno zanimivega strokovnega seminarja o pridobivanju fosforja iz odpadne vode, ki bo v spletnem okolju potekal  21. septembra 2021.

 

Odpadna voda in blato nista le odpadek, ampak tudi glavni vir fosforja.

Fosfor je zelo pomemben element, ki ga ne moremo nadomestiti z nobenim drugim. Kot ključno hranilo ima bistven pomen za naše življenje na Zemlji. Ta vitalna snov postaja na našem planetu vse redkejša. Evropa ga mora skoraj v celoti uvažati, njegova kakovost pa je vse slabša, saj vsebuje več onesnaževal. Zato je treba za pridobivanje in recikliranje fosforja razviti nove inovativne procese!

Nemški komunalni podjetji HAMBURG WASSER in REMONDIS bosta zato prvič odprli svoja vrata in nam predstavili prvo tovrstno tovarno na svetu.

Na inovativnem spletnem seminarju bomo udeleženci dobili vpogled v postopek predelave na komunalni čistilni napravi v Hamburgu ter opis enote za pridobivanje oz. izločanje fosforja. Na vaša vprašanja bodo v živo odgovarjali strokovnjaki iz komunalnega podjetja HAMBURG WASSER.

Prijave udeležencev so odprte do 14. 9. 2021 na spletni strani EWA:  Registration Form_Phosphorus_Recovery_2021.pdf (ewa-online.eu)

Za več informacij si prenesite letak s PROGRAMOM strokovnega seminarja: EWA_flyer_phosphorus_recovery07072021.pdf (ewa-online.eu)

Vljudno vabljeni k udeležbi!

Marjetka Levstek, predsednica

Sorodni prispevki