Scroll Top

Citypark z dvojno donacijo za SDZV

V ljubljanskem Cityparku so v tednu pred črnim petkom v kampanji Zelena je nova Črna začeli zbirati rabljena in neuporabna oblačila, ki bi sicer pristala v smeteh.

”Obarvajte črni petek zeleno in odložite svoja rabljena oblačila v naš zabojnik”, je bilo sporočilo, ki so ga v tej akciji ozaveščanja o ekoloških oblačilih in recikliranju prenašali širši javnosti in slovenskim potrošnikom.

Ker se pri proizvodnji tekstila porabi veliko vode, so v Cityparku sprejeli odločitev, da bodo za vsak napolnjen zabojnik podarili 2.000 evrov Slovenskemu društvu za zaščito voda.

Z odzivom potrošnikov so bili v Cityparku zadovoljni, saj so v času od 25. do 30.11. napolnili kar dva zabojnika z rabljenimi oblačili in drugimi kosi blaga, s to gesto pa izpostavili nujnost večje ekološke ozaveščenosti potrošnikov in novih nakupovalnih trendov, ki so okolju prijaznejši.

17. decembra je tako v središču Cityparka manager centra Andrej Ropret predsednici Slovenskega društva za zaščito voda dr. Marjetki Levstek slovesno predal donacijo v višini 4.000 evrov.

Člani SDZV se za to donacijo Cityparku, s katero so nam polepšali tudi novoletne praznike, iskreno zahvaljujemo.

donatorskimi sredstvi bomo v društvu pokrili stroške izvedbe serije ilustracij na temo zaščite narave in odgovornega ravnanja z vodami, zlasti na področjih ohranjanja vodnih ekosistemov, zaščite vodnih virov ter odvajanja in čiščenja odpadne vode.

Ob tej priložnosti vas vabimo tudi k branju bloga dr. Marjetke Levstek na temo Industrija tkanin je druga največja onesnaževalka okolja.

Več podrobnejših informacij o kampanji »Zelena je nova črna« oziroma »Obarvajte črni petek zeleno« je na voljo na spletni strani Cityparka.

 

  

Foto: Robert Krumpak

 

Sorodni prispevki